Élelmezésvezető tanfolyam
10135003
A képzésre a jelentkezéseket folyamatosan fogadjuk!
A tanfolyamok online, vagy tantermi oktatás keretében is elvégezhetőek.
A KÉPZÉS ÁRA : 260.000 FT vagy 3 X 60.000 Ft
KAMATMENTES RÉSZLETFIZETÉS BIZTOSÍTOTT
(A képzés ára tartalmazza a tanfolyam, a szakmai gyakorlat, a tananyagok teljes költségét, de nem tartalmazza a szakmai vizsgadíj költségét)
A felnőttképzési tevékenység engedély száma: E/2022/000034
MUNKATERÜLET, MUNKAKÖR LEÍRÁSA
Megszervezi és ellenőrzi az élelmezési üzem munkáját, törekedve a költséghatékony működésre. Elkészíti az általános és a speciális táplálkozáshoz szükséges ételek kalkulációit, nyersanyag-kiszabati ívet vezet, és veszteségszámításokat végez. Dietetikus munkatársak bevonásával komplett napi, heti, havi étlapot és/vagy étrendet tervez, állít össze, szükség szerint személyre szabottan. Tápanyagszükséglet kalkulációt készít a különböző korcsoportokba tartozók, táplálkozásra érzékeny betegségben vagy allergiában szenvedők részére az ételallergia és táplálékintolerancia szigorú szabályainak betartása mellett. A táplálkozásnak, mint kiegészítő gyógymódnak ismerése és alkalmazása mellett gazdaságosan vezeti, irányítja a közétkeztetést ellátó üzemet. Adminisztrációs feladatokat lát el, és információs rendszert működtet. Munkatervet, takarítási rendet készít. HACCP rendszert üzemeltet és ellenőriz. Beszerzést irányít és ellenőriz. Készletgazdálkodást végez, együttműködik a szakhatóságokkal és segíti azok ellenőrző munkáját. Ellenőrzési tervet készít az érvényben lévő jogszabályok, előírások betartatásához. Megtervezi a napi étkeztetést a
rendelkezésre álló tárgyi-, személyi- és anyagi feltételek szerint. Tisztában van a különböző diéták ételkészítési technikáival és alkalmazza azokat. Gondoskodik a dolgozók szakmai továbbképzéséről. Ösztönzi a dolgozókat a szakmai fejlődésre. Népszerűsíti az egészséges táplálkozást. Folyamatosan fejleszti a szakmai tudását.
KÉPZÉS MEGKEZDÉSÉNEK FELTÉTELEI
ISKOLAI ELŐKÉPZETTSÉG
Érettségi végzettség
SZAKMAI ELŐKÉPZETTSÉG
Szakmai előképzettség:
510132306 Szakács szaktechnikus
510132302 Cukrász szaktechnikus
510132308 Vendégtéri szaktechnikus
42 5 5129 169 0 28 Vendéglátó technikus
52 7822 02 Vendéglátó technikus
54 811 01 Vendéglátás-szervező
52 811 01 Vendéglős
54 811 01 Vendéglátásszervező-vendéglős
54 811 01 Vendéglátásszervező
EGÉSZSÉGÜGYI ALKALMASSÁGI VIZSGÁLAT
szükséges
MEGSZEREZHETŐ DOKUMENTUM TÍPUSA
A tananyagegységek elsajátítása után tanfolyamot záró vizsgán mérjük tudásodat. Sikeres teljesítést követően TANÚSÍTVÁNYT adunk ki.
TERVEZETT IDŐTARTAM
SZAKMAI VIZSGÁRA BOCSÁTÁS FELTÉTELEI
Az akkreditált vizsgaközpontba tudsz jelentkezni szakmai vizsgára, melyhez az általunk kiadott TANÚSÍTVÁNY szükséges.
VIZSGA RÉSZEI
„Államilag elismert tanúsítványt nyújtó részszakmára felkészítő képzés!
A tanfolyamokat megfelelő létszám esetén indítjuk, ennek hiányában a tervezett kezdési időpontot későbbi kezdésre módosítjuk!