Információk és jelentkezés

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Élelmezésvezető tanfolyam
10135003

A képzésre a jelentkezéseket folyamatosan fogadjuk!
A tanfolyamok online, vagy tantermi oktatás keretében is elvégezhetőek.
A KÉPZÉS ÁRA : 260.000 FT vagy 3 X 60.000 Ft
KAMATMENTES RÉSZLETFIZETÉS BIZTOSÍTOTT
(A képzés ára tartalmazza a tanfolyam, a szakmai gyakorlat, a tananyagok teljes költségét, de nem tartalmazza a szakmai vizsgadíj költségét)
A felnőttképzési tevékenység engedély száma: E/2022/000034

Élelmezésvezető

MUNKATERÜLET, MUNKAKÖR LEÍRÁSA

Megszervezi és ellenőrzi az élelmezési üzem munkáját, törekedve a költséghatékony működésre. Elkészíti az általános és a speciális táplálkozáshoz szükséges ételek kalkulációit, nyersanyag-kiszabati ívet vezet, és veszteségszámításokat végez. Dietetikus munkatársak bevonásával komplett napi, heti, havi étlapot és/vagy étrendet tervez, állít össze, szükség szerint személyre szabottan. Tápanyagszükséglet kalkulációt készít a különböző korcsoportokba tartozók, táplálkozásra érzékeny betegségben vagy allergiában szenvedők részére az ételallergia és táplálékintolerancia szigorú szabályainak betartása mellett. A táplálkozásnak, mint kiegészítő gyógymódnak ismerése és alkalmazása mellett gazdaságosan vezeti, irányítja a közétkeztetést ellátó üzemet. Adminisztrációs feladatokat lát el, és információs rendszert működtet. Munkatervet, takarítási rendet készít. HACCP rendszert üzemeltet és ellenőriz. Beszerzést irányít és ellenőriz. Készletgazdálkodást végez, együttműködik a szakhatóságokkal és segíti azok ellenőrző munkáját. Ellenőrzési tervet készít az érvényben lévő jogszabályok, előírások betartatásához. Megtervezi a napi étkeztetést a
rendelkezésre álló tárgyi-, személyi- és anyagi feltételek szerint. Tisztában van a különböző diéták ételkészítési technikáival és alkalmazza azokat. Gondoskodik a dolgozók szakmai továbbképzéséről. Ösztönzi a dolgozókat a szakmai fejlődésre. Népszerűsíti az egészséges táplálkozást. Folyamatosan fejleszti a szakmai tudását.

 

KÉPZÉS MEGKEZDÉSÉNEK FELTÉTELEI

ISKOLAI ELŐKÉPZETTSÉG

Érettségi végzettség

SZAKMAI ELŐKÉPZETTSÉG

Szakmai előképzettség:

510132306 Szakács szaktechnikus

510132302 Cukrász szaktechnikus

510132308 Vendégtéri szaktechnikus

42 5 5129 169 0 28 Vendéglátó technikus

52 7822 02 Vendéglátó technikus

54 811 01 Vendéglátás-szervező

52 811 01 Vendéglős

54 811 01 Vendéglátásszervező-vendéglős

54 811 01 Vendéglátásszervező

 

EGÉSZSÉGÜGYI ALKALMASSÁGI VIZSGÁLAT

szükséges

MEGSZEREZHETŐ DOKUMENTUM TÍPUSA

A tananyagegységek elsajátítása után tanfolyamot záró vizsgán mérjük tudásodat. Sikeres teljesítést követően TANÚSÍTVÁNYT adunk ki.

 

TERVEZETT IDŐTARTAM

SZAKMAI VIZSGÁRA BOCSÁTÁS FELTÉTELEI

Az akkreditált vizsgaközpontba tudsz jelentkezni szakmai vizsgára, melyhez az általunk kiadott TANÚSÍTVÁNY szükséges.

 

VIZSGA RÉSZEI

„Államilag elismert tanúsítványt nyújtó részszakmára felkészítő képzés!
A tanfolyamokat megfelelő létszám esetén indítjuk, ennek hiányában a tervezett kezdési időpontot későbbi kezdésre módosítjuk!

A képzés sikeres elvégzéséről kiadott tanúsítvány: 
 
A szakmai képzés követelményeinek sikeres teljesítését a képző intézmény a felnőttképzési adatszolgáltatási rendszerből kiállított tanúsítvánnyal igazolja. A kiadott tanúsítvány segítségével lehet szakmai vizsgára jelentkezni akkreditált vizsgaközpontba. 
A cégünk által képzett hallgatók szakmai vizsgájának csoportos megszervezését biztosítjuk, a vizsgát a képzésben részt vevő tanárok segítségével bonyolítjuk. 
A sikeres vizsga után államilag elismert szakképesítést tanúsító bizonyítványt szereznek hallgatóink!