Pincérsegéd tanfolyam
A képzésre a jelentkezéseket folyamatosan fogadjuk!
A tanfolyamok online, vagy tantermi oktatás keretében is elvégezhetőek.
A KÉPZÉS ÁRA : 220.000 FT, vagy 3 X 75.000 Ft.
KAMATMENTES RÉSZLETFIZETÉS BIZTOSÍTOTT
(A képzés ára tartalmazza a tanfolyam, a szakmai gyakorlat, a tananyagok teljes költségét, de nem tartalmazza a szakmai vizsgadíj költségét)
A felnőttképzési tevékenység engedély száma: E/2022/000034

MUNKATERÜLET, MUNKAKÖR LEÍRÁSA
A pincérsegéd a különböző vendéglátóipari tevékenységeket folytató gazdálkodó szervezetek hálózati egységeiben segéd feladatokat lát el. A Pincér–vendégtéri szakember munkáját segíti, előkészítő és befejező műveleteket lát el. Az étterem berendezését, a terítés előkészületi tevékenységeit, a terítést, az ételek-italok felszolgálásához köthető egyéb előkészületeket végez. Rendezvények esetén, a helyszínt berendezi, az eszközöket előkészíti, segédkezik a különböző jellegű rendezvények lebonyolításában. Munkaterülete jellemzően állandó, rendezvények esetén változó területen dolgozik. Alapszinten ismeri a hazai és nemzetközi italkínálatot, részben tisztában van a hazai és nemzetközi vendéglátóipari trendekkel, és az ételkészítési alaptechnológiákkal. Folyamatosan képezi magát, hogy naprakész ismeretei legyenek a gasztronómia területén.
Figyeli az áru fogyását és szükség esetén pótolja a fogyóban lévő termékeket, gondoskodik az időbeni feltöltésről. Másodlagos kihelyezéseket (például bejárat, kínálópult) épít és lebont. Szétválogatja és a helyére viszi a visszárut (a vevők által a pénztárnál, vagy a boltban nem az eredeti helyén hagyott árut) és kezeli a szállítói visszárut. Kezeli az árumozgató eszközöket, a raktár számítógépeit és kapcsolódó egységeit, vonalkódleolvasót használ.
KÉPZÉS MEGKEZDÉSÉNEK FELTÉTELEI
ISKOLAI ELŐKÉPZETTSÉG
alapfokú iskolai végzettség vagy a Dobbantó program elvégzése
EGÉSZSÉGÜGYI ALKALMASSÁGI VIZSGÁLAT
szükséges
MEGSZEREZHETŐ DOKUMENTUM TÍPUSA
Szakmai bizonyítvány
TERVEZETT IDŐTARTAM
600 óra
Az előzetes tudásszint felmérése biztosított, az óraszám ennek függvényében változhat.
SZAKMAI VIZSGÁRA BOCSÁTÁS FELTÉTELEI
A részszakma megszerzésére irányuló képzés teljesítése.
VIZSGA RÉSZEI
Projektfeladat:
Turizmus-vendéglátás ágazati alapvizsga gyakorlata
A): Konyhatechnológiai tevékenység
B): Cukrászati termékkészítés
C): Értékesítési tevékenység
D): Portfólió készítése
„Államilag elismert tanúsítványt nyújtó részszakmára felkészítő képzés!
A tanfolyamokat megfelelő létszám esetén indítjuk, ennek hiányában a tervezett kezdési időpontot későbbi kezdésre módosítjuk!